Sla je zelfopgewekte elektriciteit op totdat je ze nodig hebt.

Wil je een thuisbatterij kopen om het zelfverbruik van je zonnepanelen op te drijven? Doen! Met een thuisbatterij sla je jouw zelfopgewekte elektriciteit op totdat je deze op een ander moment nodig hebt. Zeker in combinatie met een warmtepomp of een laadpaal bieden thuisbatterijen een bijzonder hoog rendement.

Veel gebruikers bereiken zonder fotovoltaïsch opslagsysteem de grens van wat mogelijk is. Overdag wordt de meeste stroom opgewekt, maar dan zijn de meeste mensen naar hun werk. Met tijdschakelaars of Smart Home-systemen kan maar een deel van de opgewekte stroom direct worden gebruikt. ’s Avonds, wanneer het donker is en de PV-installatie geen energie meer opwekt, wordt voor veel geld extra stroom ingekocht bij de energieleverancier. Dit probleem wordt opgelost wanneer de gebruiker de installatie achteraf laat voorzien van een PV-opslagsysteem. Hiermee kan de stroom overdag worden opgeslagen en naar behoefte worden afgenomen.

Om een thuisbatterij te kunnen plaatsen heb je dus in de eerste plaats zonnepanelen nodig. Bij een hybride omvormer kan je de batterij rechtstreeks gaan aansluiten op deze omvormer. Heb je geen hybride omvormer dan spreken we van het retrofit systeem en plaatsen we een extra batterij omvormer.

Waarom een thuisbatterij plaatsen

Door het verdwijnen van de terugdraaiende teller, dreigt een belangrijk voordeel van zonnepanelen verloren te gaan. Gelukkig werd de ontwikkeling van thuisbatterijen de afgelopen jaren rendabeler.

Welke thuisbatterij plaatsen

Ook voor thuisbatterijen maak je met BV Bart Van Hauwermeiren de juiste keuze. Afhankelijk van jouw thuissituatie werken wij op maat een volledig technisch voorstel uit. Wij berekenen welke thuisbatterij het hoogste rendement oplevert. Daarvoor analyseren we nauwgezet alle parameters, waaronder het vermogen van je zonnepanelen, omvormer en je verbruiksprofiel.

Installatie & configuratie

Naast het juiste advies mag je uiteraard rekenen op een vakkundige installatie en correcte configuratie. Al onze techniekers zijn gekwalificeerd en volgen met regelmaat bijscholingen. Alleen zo levert je thuisbatterij gegarandeerd de beloofde prestaties.

Altijd de juiste thuisbatterij

Wij werken met verschillende gerenommeerde producenten van thuisbatterijen zoals Huawei, Sungrow, BYD & Enphase zodat we voor elke specifieke situatie een kwaliteitsvolle oplossing kunnen aanbieden.

Voordelen van de thuisbatterij

  • Je thuisbatterij stockeert je zelfopgewekte groene stroom, waarna je deze verbruikt op het moment dat jij de elektriciteit nodig hebt. Met het kopen van een thuisbatterij drijf je het percentage van zelfverbruik eenvoudig op tot 65%. Je verhoogt dus fors het rendement van je zonnepanelen, waardoor je maandelijkse elektriciteitsfactuur verlaagt.
  • Met een thuisbatterij gebruik je minimaal het elektriciteitsnet, waardoor je extra bespaart op de netvergoeding op je elektriciteitsfactuur.
  • Met een thuisbatterij vergroot je jouw onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
  • Dankzij onze intelligente batterijsystemen verloopt alles automatisch en wordt de wisselwerking tussen je zonnepanelen en thuisbatterij geoptimaliseerd. Het systeem balanceert voortdurend tussen het stockeren van zelfopgewekte elektriciteit, verbruik van het net én verbruik van de batterij.

Offerte